موز یکی از محبوبترین میوههای دنیاست. خواستگاه این میوه جنوبشرقی آت. ولی حالا در تمام نقاط گرم دنیا
پتاسیم: ۹ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
ویتامین ب6: 33 درصد میزان موردنیاز روزانه؛
ویتامین سی: ۱۱ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
منیزیم: ۸ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
مس: ۱۰ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
منگنز: ۱۴ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
کربوهیدرات: ۱۴ درصد میزان موردنیاز روزانه؛
فیبر: ۱/۳ گرم؛
پروتئین: ۱/۳ گرم؛
چربی: ۴/۰ گرم.
هر موز تقریبا ۱۰۵ کالری دارد. این میوه فقط حاوی آب و کربوهیدرات است. موز پروتئین خیلی کمی دارد و تقریبا بدون چربی است. کربوهیدرات موز نرسیده (سبز) بیشتر فقط نشاسته است. ولی وقتی موز میرسد، نشاستهی آن به قند تبدیل میشود (گلوکز، فروکتوز و ساکاروز).
موز به غلبه بر افسردگی ناشی از مقدار بالای تریپتوفان که به سروتونین تبدیل می شود و به انتقال دهنده عصبی مغزی شاد تبدیل می شود، کمک می کند.
موز منبع عالی پتاسیم و ماده مغذی مسئول انتقال اکسیژن به مغز است. هم چنین خواص موز
ماسک موز برای پوست چرب
نصف یک موز رسیده را با 1 قاشق غذا خوری چوب دارچین و 1/2 قاشق چای خوری عسل ترکیب کنید و بر روی پوست بمالید، بگذارید 20 تا 25 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید. این ماسک برای پوست های چرب مفید بوده و از پوست در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت می کند.
ماسک موز برای لک صورت
یک موز رسیده را با آب لیموترش تازه مخلوط کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس آن را بشویید.
ماسک موز برای پوست خشک
یک موز رسیده را له کرده و مقداری شیر و روغن زیتون به آن اضافه کنید، آن را روی صورت و گردن خود بمالید و بگذارید 20 دقیقه بماند ابتدا با آب گرم سپس با آب سرد بشویید. ویتامین B9
موز علاوه بر
کی از مهمترین دلایل مصرف موز توسط ورزشکاران جدای از مقدار مواد مغذی که موز در خود دارد، خاصیت تأمین کنندگی انرژی بالای آن است. خواص موز به این صورت است که در زمان اندک کربوهیدرات آن جذب بدن شده و تبدیل به انرژی میشود. از این رو اگر میخواهید صبح پرانرژی شروع کنید، خوردن یک تکه موز با صبحانه یا درست کردن غذایی با موز میتواند گزینه خوبی برای شما باشد.
البته باید در نظر داشته باشید که کربوهیدرات موز همانقدر که برای تأمین انرژی مفید است میتواند با تجمع در بدن باعث بروز چاقی شود. لذا خواص موز در تأمین انرژی بدن نباید شما را فریب دهد و فکر کنید که با خوردن موز و دریافت کالری زیاد به هیچ عنوان چاق نخواهید شد.
اگر بعد از ورزش در ماهیچه هایتان احساس درد کردید یا به اندازه کافی رشد عضله ندارید احتمال دارد که منیزیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید. موز یکی از منابع خوب منیزیم است که می تواند به انقباض و انبساط عضلات و آرامش و سنتز پروتئین کمک کند و سبب افزایش توده عضلانی بدون چربی شود. مصرف منیزم به تجزیه و تحلیل چربی کمک کرده و این فرایند سبب می شود بدنتان چربی ذخیره شده در خود را آزاد کند.
خواب راحت تر با چای موز: یک راه بدست آوردن منیزیم نوشیدن چای موز است. کمی آب را جوش آورده، موز را شسته و بدون این که پوست بگیرید، سر و ته آن را بزنید و به مدت 7 – 10 دقیقه آن را جوشانده و سپس موز را از آب برداشته و چای موز را قبل از خواب بنوشید.
موز غنی از نشاسته و فیبری به نام پکتین می باشد که پس از هر وعده ی غذایی سطح قند خون را کاهش می دهد.
علاوه بر این موز از شاخص گلیسمی پایین می باشد و این به این معنی است که موز نباید موجب افزایش شدید قند خون در افراد سالم شود با این حال دیابتی ها نباید از موز در وعده ی صبحانه استفاده کنند.
مقاومت به انسولین یکی از عوامل خطر عمده برای ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 می باشد، مطالعات متعدد نشان داده نشاسته موجود در موز حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد.
بد نیست بدانید که زیاده روی در خوردن موز می تواند باعث افزایش قند خون
توجه داشته باشید که افراد دیابتی بهتر است قبل از مصرف موز با پزشک خود م کنند.
نشاستهی مقاوم نوعی از کربوهیدرات غیرقابلهضم است که در موز نرسیده پیدا میشود. این ماده تقریبا مانند فیبر محلول در بدن عمل میکند. تقریبا میشود گفت که هر چقدر موز نرسیدهتر باشد، میزان نشاستهی مقاوم در آن بیشتر است.
اما موز رسیده (زرد) نشاستهی مقاوم و فیبر کمتری دارد، اما بهنسبت مقدار فیبر محلول آن بیشتر است.
تحقیقات نشان دادهاند، پرستین و نشاستهی مقاوم باعث کاهش اشتها میشوند. این مواد بعد از وعدههای غذایی، احساس سیری را افزایش میدهند.
منبع 1
منبع 2
درباره این سایت